недеља, 30. март 2014.

Zimski raspust

Sastav iz srpskog jezika Zimski raspust za pismenu vezbu. Posto je dosao kraj raspustu i skola je krenula za očekivati je da se ova tema javi kao jedan od domacih pismenih zadataka: Nadamo se da se se lepo proveli tokom zimskih praznika, da ste lepo proslavili Bozic i Novu Godinu. Sada je ipak vreme za skolu.

Zimski raspust – Sastav
Zimski raspust mi i nije toliko drag. Iako dolazi u pravom trenutku da se malo odmorim od skole, prekratko traje da bih se opustila onako kako ja znam i volim.Uvek sam vise volela letnji raspust zbog vremena koje mogu da posvetim sebi, odlaska na more, nosenja lagana gardarobe koja nije kao kamen oko vrata teska. Ove zime kao i svake druge, borila sam se sa svim poslasticama koje krase trpeze u vreme praznika. Moram priznati da sama ta praznocna atmosfera podrazumeva obilaske mnogobrojne rodbine koja se veoma uvredi kada odbijete da probate novi kolac koji su oni bas ove godine resili da naprave, i koji je izvrstan. Tako sest meseci napornog vezbanja i plivanja i izgladnjivanja u letnjem i prolecnom periodu nestanu u tih 20ak dana zimskog raspusta. Naravno, nasi dragi nastavnici svaki raspust zacine domacim zadacima i lektirama, i eto, cim sam zavrsila zadnju lektiru vreme je da se pakuje torba i proverava raspored casova za sutrasnji dan. Takodje, zadnjih par godina zima nije sto je nekad bila, pa to slobodno vreme koje provodim u setnji ne krasi ni neki lep pejzaz zavijen u beli snezni prekrivac. Ove godine je zima toplija od jeseni pa nisam imala utisak da je zimski nego prolecni raspust.
Kako se vreme i klima menjaju, sve vise gubim osecaj za sve one zimske carolije i uzivanje i radovanje raspustima. Mozda to i nije vezano za promene u klimi, mozda ja jednostavno odrastam i igra mi vise nije privlacna.

Нема коментара:

Постави коментар