среда, 30. март 2016.

Simboli oko mene

Svuda su. Ti simboli po kojima raspoznajemo nekoga ili nešto. Želim da pišem o nečemu što sve više i više zahvata žensku populaciju, naravno u različitim godinama. 
Devojčice od 13 – 14 godina, pa sve do onih ozbiljnijih, u nešto kasnijim godinama, postaju iste. Ne bih da navodim, ali zna se kako izgledaju te prototip devojke. Sve su sličnije jedne drugima. Rade i oponašaju stvari koje pre tog vremena nisu mogle da smisle. Mrzele su devojke koje su takve a sada, kada se pogledaju u ogledalo – iste su. 
Uzori su im poznate zvezde naše i strane estrade, što iz sapunica što iz sveta muzike. Sreća bi bila da su te osobe prirodne (koliko je to moguće), nego što plastičnije – to bolje. 
Pored izgleda, to ne bi bilo to, da se bar malo ne oponašaju i osobine tih zvezda lepotica, koje su, naravno, ne baš za uzor. 
Pored njihovog suviše oskudnog, nategnutog i suviše neprirodnog izgleda, iritantno je njihovo ponašanje. Trude se da dominiraju u muškom društvu, jer se tako odevene, samo u njemu kreću... I ispunjenje iluzija su za njih... Naravno, sve dok ne progovore, jer se tek tad zapravo vidi znanje. 
Drage moje dame, ne bih da vas vređam... Ali, stvari tako stoje. Lepota je prolazna – pamet ne! 

Нема коментара:

Постави коментар